o firmie
oferta
przepisy kulinarne
galeria
kontakt
strona g³ówna
Ciekawostki
Jaja jako bogate źródło substancji odżywczych są podstawą wielu potraw. W Polsce najczęściej spożywa się jaja kurze, a także kacze, gęsie i przepiórcze (ostatnimi czasy wzrasta popularność jaj strusich). Jaja ...
Jajka zapiekane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Jajka zapiekane

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 g biaÅ‚ej kieÅ‚basy
  • 3 Å‚yżki masÅ‚a
  • 2 Å‚yżki startego chrzanu
  • 2 Å‚yżki posiekanej natki pietruszki
  • żółtko
  • buÅ‚ka tarta
  • 1 Å‚yżka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:
Jajka ugotować na twardo, przeciąć wzdłuż ostrym nożem. Wyjąć białka i żółtka. Pokrojoną kiełbasę i jajka zemleć. Utrzeć z masłem, chrzanem, natką, solą, żółtkiem. Skorupki nadziać farszem, posypać bułką tartą. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć połówki jajek farszem do dołu i usmażyć.


o firmie     oferta     przepisy kulinarne     galeria     kontakt     strona gówwna