Ciekawostki
Jaja jako bogate 藕r贸d艂o substancji od偶ywczych s膮 podstaw膮 wielu potraw. W Polsce najcz臋艣ciej spo偶ywa si臋 jaja kurze, a tak偶e kacze, g臋sie i przepi贸rcze (ostatnimi czasy wzrasta popularno艣膰 jaj strusich). Jaja ...
Jajko na mi臋kko
Strona g艂贸wna » Przepisy kulinarne » Jajko na mi臋kko
Strona g艂贸wna » Przepisy kulinarne » Jajko na mi臋kko
Jajko wraz ze skorupk膮 gotowane w wodzie przez ok. 3聽min,
charakteryzuje si臋 艣ci臋tym bia艂kiem i p艂ynnym 偶贸艂tkiem, spo偶ywane po
usuni臋ciu skorupki tylko z jednego z wierzcho艂k贸w, cz臋sto potrawa ta
jest urozmaicana - do p艂ynnego 偶贸艂tka dodaje si臋 odrobin臋 mas艂a.
| Do g贸ry   | Strona g艂贸wna   |